Cursuri personalizate
Pentru cazurile cînd pur și simplu vrei să știi mai multe, îți oferim cursuri adaptate cerințelor și nivelului tău de pregătire, pe care le ajustăm exact așa cum ai nevoie ca să înțelegi ceea ce îți dorești.
Cum funcționează?
Mai jos găsești portofoliul nostru actual de cursuri, pe care îl actualizăm constant. Una dintre valorile importante ale activității noastre este personalizarea: vrem să alcătuim exact cursul care ți se potrivește. Fiecare capitol va fi adaptat cerințelor, așteptărilor și nivelului cursanților, iar întreaga structură se poate modifica în colaborare cu voi, astfel încît fiecare cursant să învețe cît mai eficient și să (vă) puteți răspunde la cît mai multe întrebări.
Programul este flexibil, întîlnirile se desfășoară online — dar, la cerere, ne putem întîlni și față în față, în București —, iar discuțiile sînt încurajate, mai ales că participanții vin, de obicei, din medii și cu pregătiri diferite!
Cît costă?
Cursurile se oferă în două variante:
✅ pachetul esențial, care conține 5 întîlniri (aproximativ 10 ore) și costă 600 lei;
✅ pachetul detaliat, cu 10 întîlniri (aproximativ 20 ore) și costă 1000 lei.
În plus, pentru încă 50% din valoarea cursurilor, vei primi înregistrările întîlnirilor și slide-urile prezentării la maximum 24 ore după desfășurare.
Indiferent de pachet, vei beneficia de acces gratuit la un grup de WhatsApp, unde putem continua discuțiile și distribui materiale relevante.
Curios?
Programează o ședință de consultanță gratuită prin email sau WhatsApp și hai să alcătuim împreună cursul pe care ți-l dorești!
Cursurile noastre
Istoria și filosofia matematicii
…din zorii civilizației umane și pînă în secolul al XIX-lea. Subiectul este unul extrem de vast, așa că noi am ales să ne concentrăm pe un obiect matematic pe cît de simplu în aparență, pe atît de profund, dificil și cu o istorie fascinantă: mulțimea numerelor reale. Vom vorbi pe rînd despre mulțimi, despre numere și vom răspunde la întrebarea Ce face ca numere precum e, π sau să fie... reale?
Accesează pagina cursului aici.
Despre simetrie: Estetică, matematică, științe ale naturii
Simetria ne înconjoară, avem o înțelegere intuitivă a ei, încît ne este greu să o definim riguros și ne surprinde să aflăm că este un concept de bază în matematică, chimie, fizică și nu numai.
Care este originea simetriei? Etimologia ne conduce la proprietăți metrice (măsurători) și totuși, astăzi o gîndim mai degrabă calitativ decît cantitativ.
Cum a ajuns să fie un concept de bază în științe, în artă și în filosofie?
Detalii pe pagina cursului.
Muzica: Limbaj, matematică, fizică
Prin faptul că are un mesaj, că ne vorbește fiecăruia, muzica este un limbaj. Este, însă, și cel mai abstract: cuvintele sînt scrise cu semne pe care puțini le înțeleg, iar mesajul nu este mereu transparent.
Ordinea și regulile care alcătuiesc muzica sînt, în bună măsură, matematice: de la structura gamelor la cea a ritmului și poliritmilor.
Iar nu în ultimul rînd, muzica ne vorbește prin sunete, vibrații ale aerului, guvernate de legi fizice binecunoscute.
Unde și cum se întîlnesc toate acestea? Ce putem învăța de la Oliver Sacks și Leonard Bernstein despre rolul muzicii în viețile noastre? Ce înseamnă muzică generativă sau ritmuri euclidiene?
Află mai multe pe pagina cursului.
Gamification și concepte de game design în educație
Utilizarea uneltelor digitale, dar și dorința de a învăța prin descoperire, într-un mediu relaxat și care să distreze au condus la o intersecție tot mai pronunțată între jocuri și educație. Este vorba atît despre jocurile video, cît și concepte clasice, teoretice de teoria jocurilor din matematică și economie.
Cuvintele-cheie, preluate din engleză, au aplicații creative și chiar eficiente în învățare: immersion și reward systems oferă recompensele care țin jucătorul (adică studentul) conectat. Character progression și level design îl conectează la personajele cu care explorează mediul și la aranjarea mediului însuși.
Vă propunem, așadar, acest curs personalizat; ca să folosim un termen tot din gaming, experiența va fi de tipul choose your own adventure, împreună cu o doză de choices matter.
Dacă sînteți elev, student, profesor, gamer sau pur și simplu pasionat de știință, dar și de tehnologia și industria jocurilor video, haideți să alcătuim împreună acest curs, în care să vedem cît de relevante și cît de ajutătoare pot fi concepte precum cele de mai sus în aproape orice proces de învățare.
Accesează pagina cursului, află mai multe și înscrie-te!
Știința din carte: Detalii matematice în literatură
A citi literatură cu un ochi pentru matematica din ea înseamnă să fii pregătit să te întîlnești cu spații multidimensionale, cu arbori care ți se ramifică sub ochi.
Pornim de la lucrări din literatura modernă și contemporană și vă invităm să le descoperim detaliile matematice care întregesc spațiile și lumile din ele.
Aflați mai multe pe pagina cursului.